Hogyan találhatod meg (szinte) bárki email címét?

Hogyan találhatod meg (szinte) bárki email címét?

  • Post author:

Az üzleti életben rengetegszer előfordul, hogy sürgősen kapcsolatba kell lépned valakivel, de nem ismered a céges e-mail címét. Jobb esetben a cégnek van egy központi email címe, ahová elküldheted az üzeneted, de így azt kockáztatod, hogy leveled elkeveredik a céges bürökrácia útvesztőjében és talán soha nem ér célba. Szóval felmerül a kérdés: hogyan találhatod meg (majdnem) bárkinek a céges email címét?

A válasz: hunter.io

A Hunter névre hallgató platform egy online keresőrobot, egy kifinomult “tippelő” algoritmus és egy email cím hitelesítő ötvözete, melyet arra terveztek, hogy szinte minden üzleti email címet megtaláljon. De mit is jelent ez valójában? A program nem alkalmas arra, hogy “lakossági” email címeket keressünk vele, így például Elon Musk személyes gmailjét nem fogjuk tudni megtalálni a Hunter segítségével. Azonban ha tudjuk, hogy Elon Musk a Teslánál dolgozik, akkor már egészen más a helyzet.

A Hunter felületére beregisztrálva az első 50 lekérdezés ingyenes. Az új regisztrálók három lehetőség közül választhatnak: 

  • Search (Keresés)
  • Finder (Email megtalálása)
  • Verifier (Email hitelesítése)

Az alábbiakban részletezzük az egyes funkciókat.

Search

FONTOS: MINDENKÉPPEN BE KELL REGISZTRÁLJ A HUNTER FELÜLETÉRE, HOGY MŰKÖDJÖN A KERESÉS!

A keresett cég domain nevét megadva a Hunter keresőrobotjai megkeresik az összes, az interneten nyilvánosan elérhető email címet, ami az adott domainhez tartozik. A fenti esetben például a tesla.com domaint megadva a program a mellékelt találatokat adja ki.

Ahogy látható, a program nem csak listázza a munkatársak névre szóló email címeit, hanem megállapítja a vállalaton belül használt email struktúrát is. A Tesla esetében ez {keresztnév első betűje}{teljes vezetéknév}@tesla.com.

Ha szerencsénk van, már itt megtalálhatjuk a keresett személy céges email címét. Azonban mivel a megadott listában nem szerepel Elon Musk email címe, ezért ideje kipróbálni a Hunter Finder funkcióját.

Finder

A Finder funkció lehetővé teszi, hogy direktben megadjuk a cégnél dolgozó keresett személy nevét. Ezt követően a program végigpróbálja a leggyakrabban előforduló email struktúrkat (pl.: {keresztnév}-{vezetéknév}@domain.com, {vezetéknév}.{keresztnév}@domain.com, stb.), különös figyelmet fordítva a vállalatnál megfigyelt leggyakrabban használt email struktúrát. 

A program ezt övetően ellenőrzi, hogy az adott email cím előfordul-e valahol az interneten, és amennyiben igen, listázza az előfordulás helyeit.

BINGÓ. Néhány kattintással megtaláltuk Elon Musk Teslás email címét. De van még egy dolog, ami hátravan. Ez pedig az email cím hitelesítése.

Verifier

A Verifier oldalon a korábban megtalált email címet megadva ellenőrizhetjük, hogy az email cím valóban létezik-e. 

A program ezen a ponton megvizsgálja, hogy az adott email formátuma megfelelő-e, valamint hogy valóban létezik-e az adott domain és az email fiók.

Mivel a program mindent rendben talált, már küldhetjük is az első emailünk a Tesla alapítójának!